Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Je tady léto a začíná tak období sklizně! Abychom si naši úrodu užívali co nejdéle musíme ji správně skladovat. Mnoho druhů ovoce a zeleniny se dá samozřejmě zamrazit, což je nejjednodušší způsob uchovávání potravin, ale v českých domácnostech je stále velmi oblíbené zavařování nebo pálení pálenky
Zavařování různých potravin je velmi starý způsob uchovávání a skladování potravin, který využívalo již mnoho generací našich předků. Kromě populárního zavařování okurek, jahod, meruněk, třešní apod. je také velmi populární zavařování masa. Zavařené maso s sebou totiž vozí řada lidí na dovolenou.
Pokud chceme zavařovat, potřebujeme kvalitní zavařovací sklenice a víčka na zavařovací sklenice. Kromě tradičního zavařování v hrnci se dnes již zavařuje také v myčce nádobí nebo v mikrovlné troubě. V případě, že však chcete zavařovat tradičním způsobem budete kvalitní zavařovací hrnec a teploměr na zavařování. Receptury a způsoby zavařování se v každé rodině trochu liší a mnohé mají své tajné receptury.
Zavařování se častěji chopí ženy než muži, ale naopak tomu je u pálení tradiční pálenky, na tu si muži potrpí a rádi dohlížejí na kvašení ovocného kvasu a pak samozřejmě na samotné pálení na pálenici a ještě raději koštují. Pokud se letos chystáte pálit domácí pálenku určitě si zkontrolujte stav Vašich sudů a lihoměr. Bez nich totiž kvalitního kvasu a výsledné výborné pálenky, která zahřeje, ale neškrábe nedocílíte.
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.