Telefon: +420 777 619 856       Email: info@drento.cz

Nákupní košík
Celkem 0 Kč
košík je prázdný

Káva bez kofeinu

Právě pro vás tuto kategorii plníme novými produkty. Mezitím vyzkoušejte prosím nějakou kategorii v nabídce "KATEGORIE". Děkujeme.

Je mezi námi mnoho milovníků pití kávy s vyšším krevním tlakem, problémy se zažíváním  a s diabetem, kteří řeší pití kávy bez kofeinu. Jde tak o zdravější druh takto zpracované kávy, které jsou šetrnější našemu zdraví. V naší nabídce naleznete kávu bez kofeinu ve více variantách, několika zemí v různé podobě pražení. Káva bez kofeinu má velmi podobnou chuť jako káva s kofeinem.

Chcete si prohlédnout podobné zboží v našem e-shopu, použijte naše šikovné filtry po levé straně obrazovky.

Podrobné filtrování
Výsledků na stránku:
Žádné výsledky - Vámi vyfiltrované parametry neodpovídají žádnému zboží na webu. Prosím klikněte na "Resetovat vše" pro nové hledání.
Zobrazit popis kategorieSkrýt popis kategorie

Přejít na začátek stránky Káva bez kofeinu

Káva bez kofeinu

Ohledně kávy bez kofeinu se pravidelně točí dvě otázky, jak se káva bez kofeinu vyrábí a jaké má účinky káva bez kofeinu na naše zdraví. Můžeme říci, že je káva bez kofeinu zdravější?

Jaké jsou zdravotní benefity kávy bez kofeinu?

Káva bez kofeinu má podobné zdravotní benefity jako káva s kofeinem, jedná se tedy hlavně o prevenci před alzheimerem a demencí někdy se dokonce uvádí, že pomáhá při boji s touto chorobou v ranném stádiu. Káva bez kofeinu působí také proti vzniku diabetu typu II a snižuje krevní tlak. Káva bez kofeinu rovněž nedráždí tolik žaludek a je méně pravděpodobné, že budete mít pálení žáhy.

Káva bez kofeinu se také doporučuje jako náhražka kávy pro lidi, kteří by kofein neměli konzumovat. Patří mezi ně především senioři, těhotné a kojící ženy a samozřejmě děti.

Jak se káva zbavuje kofeinu?

Proces zbavování kávy kofeinu není nijak příliš složitý a dokonce existují dva způsoby tohoto procesu. Jeden je označován za "evropský" a druhý za "švýcarský". Evropský způsob je rychlejší, ale při namáčení kávových zrn ke zbavení kofeinu se používá také dichlormethan, který v chuti kávy mnozí poznají jako chemickou příchuť. Švýcarský způsob oproti tomu trvá déle, ale používá se pouze horká voda, kam se kávová zrna namáčejí.

ZAVŘÍT filtr
Zobrazit více článků

Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.

Partner ID: