Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle (nebudou nám při grilování tak rychle hořet). Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5 – 2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování. Na bambusové špejle napichujeme 2 – 4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.
Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa.
Napsal Otto Plášek
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.