Telefon: +420 777 619 856       Email: info@drento.cz

Nákupní košík
Celkem 0 Kč
košík je prázdný

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Suroviny:

  • 1 kg krůtích prsou
  • čerstvý tymián (20g)
  • 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku
  • 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny
  • 50 g másla
  • drůbeží vývar
  • olej
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř

Postup:

Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky. Plátky masa z obou stran dobře osolíme. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme trochu cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.

Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.


Napsal Otto Plášek

Kategorie

Zobrazit více článků

Copyright © 2014 - 2022 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.

Partner ID: