Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr a ocet. Dáme do pekáče nebo většího kastrolu BAF a necháme 24 hodin na studeném místě odležet. Dáme do trouby asi na 180 stupňů a pečeme tak dlouho, až povidla zhoustnou. Podle potřeby občas promícháme. Pokud jsem povidla dělala v obyčejném pekáči, tak měla tendenci se připalovat (zvláště ke konci, když už jsou povidla hustá). V pekáči nebo kastrolu BAF se nic takového nestává. Místo jablek lze použít nakrájené meruňky nebo broskve, ze kterých jsou výborná povidla například do koblih (vůbec nevytékají ven). Marmelády (například rybízovou - viz obrázek) dělám už jenom v kastrolu BAF podle receptu uvedeného na GELFIXU, který používám pro přípravu marmelád. Velký výhoda - nepřipaluje se.
Napsala Eva Košťáková
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.