Telefon: +420 777 619 856       Email: info@drento.cz

Nákupní košík
Celkem 0 Kč
košík je prázdný

Jablková povidla

Jablková povidla

Suroviny:

  • 3 kg jablek oloupaných a zbavených jadřinců
  • 1 kg krystalového cukru
  • 1/8 litru octa

Postup:

Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr a ocet. Dáme do pekáče nebo většího kastrolu BAF a necháme 24 hodin na studeném místě odležet. Dáme do trouby asi na 180 stupňů a pečeme tak dlouho, až povidla zhoustnou. Podle potřeby občas promícháme. Pokud jsem povidla dělala v obyčejném pekáči, tak měla tendenci se připalovat (zvláště ke konci, když už jsou povidla hustá). V pekáči nebo kastrolu BAF se nic takového nestává. Místo jablek lze použít nakrájené meruňky nebo broskve, ze kterých jsou výborná povidla například do koblih (vůbec nevytékají ven). Marmelády (například rybízovou - viz obrázek) dělám už jenom v kastrolu BAF podle receptu uvedeného na GELFIXU, který používám pro přípravu marmelád. Velký výhoda - nepřipaluje se.


Napsala Eva Košťáková

 

Kategorie

Zobrazit více článků

Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.

Partner ID: