Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
- Líčka omyjeme, osušíme, a naporcujeme na větší kusy (cca na čtvrtiny). Žampiony očistíme, a
nakrájíme na silnější plátky (cca 8 mm). Cibuli a česnek jemně nasekáme.
- Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme několik lžic olivového oleje, a hodíme na něj cibuli. Jakmile začne lehce žloutnout, přihodíme žampiony, kmín, a trochu soli. Pár minut dusíme, a poté dáme celý obsah pánve stranou.
- Pánev opět rozpálíme, přidáme trochu olivového oleje, a líčka s česnekem. Orestujeme – necháme zatáhnout, lehce osolíme, a opepříme. K opečeným líčkům přidáme žampiony i se šťávou, kterou uvolnily, a vše společně promícháme.
- Celou směs vložíme do menší zapékací misky s poklopem, a zalijeme horkým vývarem lehce nad okraj masa, příp. dochutíme solí (dle slanosti vývaru, nezapomeňme na finální redukci šťávy). Přidáme CHILLI PAPRIČKU, kterou můžeme pro výraznější chuť lehce nakrojit, a tymián. Přiklopené vložíme do trouby, a při 160 °C (spodní rošt) dusíme cca 2,5h doměkka. Čas plně podřídíme masu – to má mít stále svůj tvar, přitom ale musí být na skus krásně měkké.
- Měkké maso se žampiony vyjmeme drátěnou lžící, a přikryté uchováme v teple. Šťávu přecedíme do pánve, a zredukujeme na cca ½ objemu – chuť šťávy má být velmi silná. Do zredukované šťávy pak vmícháme kousek másla obalený v hladké mouce, mírně se tím zahustí a zároveň se zaoblí chutě. Následně do ní vrátíme maso se žampiony, krátce prohřejeme, a je hotovo.
- Jako přílohu doporučuji královnu mezi rýžemi – basmati, a pro větší pikantnost můžeme lehce posypat čerstvou chilli papričkou.
Věřím, že budou všem líčka chutnat, a svou chilli pikantností s vůní tymiánu potěší vaše chuťové smysly.
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.