Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Rád bych do soutěže přispěl rychlovkou, kterou jsem si připravil bez rozmýšlení, jen s velkou chutí na něco pikantního.
Na oleji s máslem opečeme paličky – solené a pepřené, obalené v hladké mouce. Přidáme pokrájenou cibuli, feferonku a česnek, koření a pyré, vývar a ničemu neuškodí decka vína dle chuti a možnosti. Pomalu dusíme pod poklicí – stačí tak 15 minut.
Odkryté prudším varem zredukujeme do požadované hustoty a po odstavení z plotny přidáme bazalkové pesto (Genovese) a čerstvý koriandr.
Samozřejmě nemusí být nutně pravé Genovese, ale postačí domácí pesto z bazalky, petrželky, pažitky, česneku a oleje. Jen vřele doporučuji místo mixéru hmoždíř. Mouka může být kukuřičná, nebo cizrnová. Jídlo získá úplně jiný rozměr. Obzvláště při použití kukuřice (ta mně ale nechutná).
Jídlo ohromně podobné Vindaloo mne vážně překvapilo a navíc potěšilo jednou drobností: ona totiž Vindalo pasta, krom toho, že je kořenitá na můj vkus až příliš, je vlastně připravená z téměř výhradně sušeného koření a to drceného. Tudíž je toto nerozpustné a v pokrmu je pro mne nepříjemně cítit na skus. V tomto případě ovšem přesný opak. Hlaďounká omáčka.
Rychlovka hotová za 30 minut a podávaná s rýží potěší každého milovníka pikantních dobrůtek.
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.