Telefon: +420 777 619 856       Email: info@drento.cz

Nákupní košík
Celkem 0 Kč
košík je prázdný

Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou

Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou

Suroviny:

  • 1 menší dýně Hokkaido (asi 500 g)
  • 1 větší cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 4 řízky z kuřecích prsou
  • 2-3 barevné papriky
  • 400 g plechovka sterilovaných rajčat
  • 400 g plechovka sterilované cizrny
  • 2-3 lžičky Harissy
  • trošku cukru
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

Z dýně odstraníme semínka a nakrájíme ji na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme Harissu, dýni, nakrájené papriky, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne. Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka.

Kategorie

Zobrazit více článků

Copyright © 2014 - 2022 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.

Partner ID: