Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Ráda bych se pochlubila svým vegetariánským chilli con „carne“, vlastně chilli noc soya :-) I když jsem normálně „masožravec“, tak se mi několikrát stalo, že jsem musela pohostit velké množství lidí u kterých jsem nevěděla, zda jsou vegetariáni nebo ne a nebo (v mém případě) jak přísně dodržují kašrut. Vymyslela jsem tuhle vlastně úplně veganskou variantu chilli con carne a vždy se setkala s velkým úspěchem. Vařila jsem ji už tak často, že jsem dokonce propracovala skvělý způsob jak dochutit sójové maso. Moc děkuji za možnost si zasoutěžit Zuzka Schreiberová alias slečna Kosher Style.
1. Jako první si připravíme sójové maso. Uvaříme hrnec horké vody a nasypeme do něj klidně celý sáček oblíbeného grilovacího koření. Já při přípravě sójového masa vycházím z premisy, že sójové maso nemá žádnou chuť a aby bylo dobré, je mu potřeba co nejvíce chuti dodat. V nálevu, ve kterém se vaří nešetřím kořením, sójovou omáčkou atd. a nikdy se mi nestalo, že mi výsledek byl moc slaný, moc kořeněný atd. protože všechen nálev se na konci přípravy vylije. Odhoďte proto všechny zábrany a kořeňte jak je libo. V nálevu vařte sójový granulát asi dvacet minut a poté slijte.
2. Na rostlinném oleji si osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte slitý a vymačkaný sójový granulát a osmahněte. Zalijte rajčatovou passatou a nechte chvilku probublávat, přidejte slitou kukuřici a fazole, nakrájené chilli papričky nebo chilli vločky, římský kmín (dodá moc dobré aroma) a nechte asi dvacet minut společně provařit. Ke konci přípravy přidejte prolisovaný česnek.
3. Do osolené vody přidejte hrst hřebíčků a uvařte v ní rýži. Já používám varné sáčky a zhruba po 18 minutách rýži vyndám a nechám v teplém hrnci dojít. Je pak krásně sypká.
Napsala Zuzka Schreiberová alias slečna Kosher Style
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.