Telefon: +420 777 619 856       Email: info@drento.cz

Nákupní košík
Celkem 0 Kč
košík je prázdný

Italská polévka MINESTRONE

Minestrone je nejznámější a nejoblíbenější italská zeleninová polévka. Je hustá a plná zeleniny, proto se může podávat jako hlavní chod. I když recept pochází z tzv. chudé kuchyně (cucina povera), polévka je na zeleninu velmi bohatá. Může se v ní sejít až na 15 druhů dle sezóny. Na tuto polévku neexistuje univerzální recept. Její chuť se mění vlivem ročních období a v každém kraji se vaří trochu jinak. Vyzkoušejte skvělou vegetariánskou verzi v letním pojetí.

polévka MINESTRONE

Italská polévka MINESTRONE v letní verzi

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 600 g čerstvé sezónní zeleniny podle chuti (rajčata, cibule, hrášek, fazole, cuketa, celer, mrkev, listový špenát, mangold, kapusta, pórek, česnek, brokolice, květák, petržel, atd.).
  • 3 brambory
  • mořská sůl
  • špetka čerstvě mletého pepře

přímo do každého talíře:

  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • 1 lžička strouhaného parmazánu
  • 1 lžička janovského pesta

titanovém hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, brambory a krátce osmahneme. Přidáme další zeleninu nakrájenou na drobnější kousky. Rajčata předem spaříme, oloupeme a použijeme jen dužinu. Fazole je třeba den předem namočit. Zeleninu v hrnci zalijeme vodou tak, aby dosahovala do ¾ výšky hrnce. Osolíme, lehce opepříme a pod poklicí vaříme na středním plameni cca 15 minut. Z hotové polévky odebereme 1 vrchovatou naběračku měkké zeleniny, kterou propasírujeme a vrátíme zpět do hrnce. Polévku servírujeme horkou a do každého talíře přidáme 1 lžičku janovského bazalkového pesta, trochu strouhaného parmazánu a krášlíme čerstvými lístky bazalky.


Dobrou chuť přeje Šárka Škachová

www.gurmanka.cz

Kategorie

Zobrazit více článků

Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.

Partner ID: