Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme do zlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opékáme. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujeme.
Napsal Otto Plášek
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.