Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Na sádlo dáme osmahnout cibulku s kořením, pak přidáme zelí, na malé kostičky nakrájené brambory a předem namočené sušené houby. Přilijeme vodu a přihodíme chilli papričku, polévku osolíme. Před koncem vaření přidáme nakrájené uzené maso a necháme prohřát. Nakonec trošku sladké papriky, aby polévka krásně zčervenala. Na talíř servírujeme s kopečkem kysané smetany.
Libeček jsem bohužel neměla po ruce, ale ani magi jsem tam nepotřebovala. Stejně tak žádná mouka – polévka je krásně hustá už samotným zelím, bramborami a uzeným. Sušené švestky vyzkouším někdy příště, protože jsem je také doma neměla. Takže to rozhodně není naposledy, co jsem tuhle polévku vařila.
S chilli papričkou byla příjemně pikantní, dost na to, aby to rozhodně bylo poznat, ale né moc na to, aby si polévku nemohla dát i moje desetiletá dcera. Díky, Šárko, za recept. Sleduju nejen Tvoje stránky, ale vyzkoušela jsem už i spoustu receptů z Tvé kuchařky, která je opravdu super! Všem můžu doporučit. Teď už vyhlížím kalendář Domácí kuchyně na rok 2013.
Napsala Petra Culková
Copyright © 2014 - 2024 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.