Telefon: +420 777 619 856 Email: info@drento.cz
Hovězí dršťky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Nyní vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl a pepř a dusíme do měkka cca 60 minut. Po uvedené době se nám vývar zredukuje všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám společně s na jemno nakrájenou chilli papričkou. Zahustíme trochou instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.
Napsal Otto Plášek
Copyright © 2014 - 2022 drento.cz všechna práva vyhrazena. Zákaz šíření textů bez předchozího souhlasu.